Párizsba költözik az Audi ETO

Győr+
2024.07.14. 21:53

Az olimpia megnyitója július 26-án lesz, de már egy nappal korábban rendeznek kézilabda-mérkőzéseket a nyári játékokon. A magyar női válogatott is ekkor lép pályára először. A Győri Audi ETO KC-t nyolc különböző nemzeti együttesben tizenöt játékos és három edző képviseli majd.

A következő idényben az ETO-t erősítő játékosok és stábtagok közül Győri-Lukács Viktória szerepel a magyar keretben, Holanek Zoltán erőnléti edzőként, akadémiai csapat trénere, Pigniczki Krisztina pedig a válogatott másodedzőjeként segíti a lányok munkáját. Természetesen ott lesz a párizsi csapatban a Győrből időközben a Budaörshöz távozó Szöllősi-Schatzl Nadine is.

A címvédő és rendező Franciaország együttesével Estelle Nze Minko, és a nyáron érkező kapus, Hatadou Sako készül, míg a Tokióban bronzérmes norvégoknál Emilie Hovden, Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen, valamint az új balátlövő, Kristine Breistöl képviseli a győri színeket. Szintén négyen szerepelnek a hollandoknál, hiszen az ETO vezetőedzője, Per Johansson irányításával készülő csapatban három győri igazolás is fontos szereplő: Kelly Dulfer balátlövő, Dione Housheer jobbátlövő, Bo van Wetering pedig balszélső poszton. Az Audi ETO kapusa Sandra Toft, valamint a visszavonuló Stine Oftedal helyére igazolt irányító, Kristina Jörgensen a dán, Linn Blohm a svéd, Bruna de Paula a brazil, Ryu Eun Hee pedig a dél-koreai válogatottal vehet részt az olimpián.

A magyar női válogatott a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdi a címvédő franciákkal. Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese Párizsban. A negyeddöntőt 6-án, az elődöntőt 8-án, a bronzmeccset és a döntőt 10-én rendezik Lille-ben.

Kapcsolódó cikkünk: